22 Mayıs 2014 Perşembe

Muharrem Akkuş - THM Radyo Kayıtları...

24118945_muharrem-akkus-1.jpg
24118946_muharrem-akkus-2.jpg


Albümlerin nasil inecegi hususunda lütfen yukardaki Blog Bilgisi yazisina tiklayiniz..
Share-online...
Muharrem Akkus - THM Radyo Kayitlari
Rar sifresi - derya

Muharrem Akkuş - Aşam Anam.mp3
Muharrem Akkuş - At Üstüme Avuç Avuç Toprağı.mp3
Muharrem Akkuş - Bala Sarhoş.mp3
Muharrem Akkuş - Ben Razı Değilim Hicrana Gama.mp3
Muharrem Akkuş - Bir Kuzu da Taş Dibinde Meliyor (Sivas-Divriği).mp3
Muharrem Akkuş - Bir Sandığım Vardır.mp3
Muharrem Akkuş - Bu Dağı Delemedim(Doğu Anadolu).mp3
Muharrem Akkuş - Dağlar Seni Delik Delik Delerim.mp3
Muharrem Akkuş - Deli Gönül.mp3
Muharrem Akkuş - Enstrümantal.mp3
Muharrem Akkuş - Git Kaladan Kar Getir (Gaziantep).mp3
Muharrem Akkuş - Gülenber Sagar Göyüni (Erzurum).mp3
Muharrem Akkuş - Gülenber.mp3
Muharrem Akkuş - Güzeller Bezenmiş Toya Giderler.mp3
Muharrem Akkuş - Havayıdır Deli Gönül Havayı.mp3
Muharrem Akkuş - Havuz Basının Gülleri (Erzincan).mp3
Muharrem Akkuş - İnceden İnce.mp3
Muharrem Akkuş - Kara Camislari Vurdum Bayıra.mp3
Muharrem Akkuş - Kırmızı Gül Demet Demet.mp3
Muharrem Akkuş - Oğul Oğul.mp3
Muharrem Akkuş - Oy Yaylalar.mp3
Muharrem Akkuş - Seher Yeli.mp3
Muharrem Akkuş - Şu Gelir Ark Uyanır (Erzurum).mp3
Muharrem Akkuş - Şu Gelir Taştan Akar (Erzurum).mp3
Muharrem Akkuş - Tutam Yar Elinden Tutam.mp3
Muharrem Akkuş - Yüce Dağ Başına.mp3

DADAS
TRT THM Ses Sanatçisi
Emekli

Muharrem AKKUS

3 Mart 1940 tarihinde Erzurum’un Askale Ilçesi’nin Ocakli Köyü’nde dogdu. Babasi Sabri Bey, annesi ise Yemen gazisi yüzbasi Sükrü Beyin kizi Naside Hanimdir. Kendisinden evvel ve sonraki kardeslerini kaybeden Muharrem Akkus, ailenin tek evladidir. Sekiz yasinda iken babasinin karariyla Erzurum’a yerlesen sanatçi, ilkokulu Palandöken Ilkokulu’nda okudu. 1952 yilinda basladigi terzilik mesleginde sekiz yil çalistiktan sonra kalfalik yapti. Bu dönemin hemen ardindan askerlik görevi için Denizli’ye gitti.
TRT Erzurum Radyosu Türk Halk Müzigi Korosu
1960 yilindan itibaren, Erzurum Radyosunda kurulan Türk Halk Müzigi Korosuna ses sanatçisi olarak alindi. Radyodaki topluluk ayda dört koro programi, dörtte solo programi yapiyordu. Hulisi Seven, toplulugun sefi idi. Bugünlerin ilk anisini M. Akkus söyle anlatir: “Erzurum Radyosu’nun ilk solo programini hocamiz Hulusi Seven yapmisti. Ikincisini de ben askere gitmek üzere oldugum için yaptim. Benim için çok onur verici bu olayi hiç unutamam.” 1963 yilini Subat ayinda askerlik görevini tamamlayan Muharrem Akkus, radyodaki görevine devam etti. Ayni zamanda Tasmagazalarin arkasinda, Kale dibinde kendisine ait terzi dükkanini açti.

Erzurum’dan Ayrilis, Istanbul’a gidis
M. Akkus dükkânina kumas almak için Istanbul’a gitti. Arkadaslarinin ders aldiklari Nida Tüfekçi ve Neriman Tüfekçi hocalarin dershanesinde, onlarla tanisti. Sesini dinlediler ve Istanbul Radyosu’nda dört türkülük bant yaptirdilar. Birkaç ay sonra ikinci bant kaydi ve ardindan Kolombiya plak sirketinde plak yaptirdilar. Bu plakta sanatçi “Ogul giderem Van’a dogru” adli uzun havayi da okudu. Ayni tarihte Istanbul Radyosu’nda çalismak üzere teklif aldi. 1965 yilinin Ocak ayinda teklifi kabul ederek Erzurum Radyosu’ndan ayrildi, terzi dükkânini da kapatarak Istanbul’a yerlesti. Hemserisi Arif Sag’la Tanisti Bu arada Nida Hocanin dershanesinde 17 yasinda bir gençle tanismisti. Dedesiyle onun babasi yakin arkadasti. Hemserisi ve aile dostu oldugunu ögrendigi bu genç Arif Sag’di. Onunla Erzurum’a gelmisler, dernekte ve radyoda bir yil kadar birlikte çalistiktan sonra, tekrar Istanbul’a dönmüslerdi.Istanbul Belediyesi Konservatuarinda da Türk Halk Müzigi Icra Heyetine alindi ve dört yil süreyle görev yapti. Sanatçi o günlerin anisini söyle anlatir: “ Konservatuarda çok degerli hocalar vardi. Münir Nurettin, Ahmet Kutsi Tecer, Halil Bedii Yönetken, Kemal Gürses, Süheyla Altmisdört, Muzaffer Birtan…Hocamiz Adnan Ataman, yardimcisi ise Yücel Pasmakçi idi.”
Erzurum–Istanbul–Ankara–Istanbul- Alanya
1970 yilinda, radyodaki bekledigi kadro çikar çikmaz, konservatuardaki kadrosunu Istanbul Radyosu’na nakletti. 1975 – 1980 yillari arasinda Ankara Radyosunda kendi istegiyle görev yapan Akkus, tekrar Istanbul’a döndü. 1999 yilinda emekliye ayrildi. Emekli olduktan sonra Alanya’ya yerlesen Muharrem Akkus, bulundugu yörede Türk Halk Müzigine gönül veren gençleri yetistirmektedir.

Ses Sanatçisi – Kaynak Kisi...

Ses sanatçiliginin yaninda, derlemeleri ve kaynak kisiligi ile adini duyuran Muharrem Akkus Almanya, Hollanda ve Isveç’te ülkemizi temsil etti. Erzurum repertuarina 21 adet türkü kazandirdi. Onun kaynak kisiligini yaptigi ve yorumladigi türküler, ülke çapinda bilinen ve sevilen türkülerdir.

Türk Halk Müzigi Repertuarina Kazandirdigi Türküler:
Düngürcüler geldi sira sira dizildi, Aya bak nice gider, Kirmizi gül demet demet, Ektigim yonca, Acem ülkesinde eylestim kaldim, Bu tepe pullu tepe, A güzel dolanda gel, Gara camislari vurdum bayira, Evlerinin önü guslar darisi, Gülenber sagar goyuni, Git gelemem isim var, Kavak uzanir gider, Su baglasam gelir mi, Martinim atilmiyor, Kagizman’a ismarladim nar gele, Sari babuç tabanda, Uzun avlu dar kapilar, Bir gül ektim duvara, Gönül der yâr diyari, Su gelir tastan akar, Bala sarhos besikte bala sarhos(uzun hava)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder